четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Halloween


Затруднявам се да напиша думата с кирилица. Не се радвам на инвазията му у нас. Но нямам много избор. Ако тръгна да разсъждавам по темата, рискувам да изляза много извън идеята за приказност...
Така или иначе, имахме една гостенка, страшна пица и страшен десерт + истински тиквен фенер.

Децата се маскираха и издялкаха фенера с малко помощ от нашия татко. Аз направих пицата и десерта. Последният беше планиран като торта "Тиква", но се оказа пълен провал и тъй като не разполагах с никакви ресурси за повторение, по спешност беше маскиран страховито. Оказа се неотровен и дори се изяде набързо.

Пицата се сетих да "гримирам" страшно с малко кетчуп тъкмо преди да я запратя в Ада...ъъъ... във фурната, де :)

А кексчетата донесе гостенката. Трябвало да бъдат тематично декорирани, но явно и на другата майка не бяха достигнали ресурси :)

Ето и главните участнички в събитието: истинска трансилванска вампирка и циганка-врачка, дето за 5 лева 'сичко шъ ви казва ;)


Впрочем, последната се изяви и като калинка на едно благотворително събитие няколко дни преди официалната дата. Там компания й правеше една много страшна вещица :)

А понеже отдавна си търсим повод да си отворим един подарък от Музея на шампанското в Хале, Германия, на следващия ден си го намерихме - имахме си баба-рожденичка, но понеже е далече, просто се чукнахме за нейно здраве.

Няма коментари:

Публикуване на коментар