вторник, 21 февруари 2012 г.

Една приказна принцеса празнува своя юбилей!

Дааа... на шега, наистина - моето малко момиче порасна :)
И отпразнува своя първи юбилей!

Както казах, тя искаше домашна торта. И я получи, разбира се!

Ето как една абсолютно неумела сладкарка (но много ентусиазирана майка!) прави 4-килограмова торта: взема се табла като тези в закусвалните, набеждава се за поднос, и в нея се нареждат около 100 бишкоти на 3 реда, а между тях - 6 нарязани на кръгчета банани и шоколадов крем, получен с помощта на 3 пакетчета крем без варене. Още 2 крема стават на глазура, като вторият се наклепва след като бишкотите са поели максимум влага от останалото, т.е. на другата сутрин. Това гълта към 2 литра прясно мляко.
След още неколкочасов престой в хладилника тортата се връчва на бащата (предварително подкован теоретично и оборудван с нагледни материали) за декорация. Voila! :)



/може би става ясно, че моята принцеса е не каква да е, а принцеса-воин?/

Предвид работния ден и втората смяна в училище, събирането на гости се отлага за края на седмицата, но празник все пак имаше!
Приказната принцеса всъщност е запалена танцьорка и много спортна натура :) От 3-годишна по свое желание ходи на модерни танци и те са най-важното нещо в живота й. Отдавна си мечтае рожденият й ден да се падне в ден за репетиция и ето, че тази година това се случи!

Мястото, където танцува, е прекрасно и там цари не само творческа и артистична, но и много приятелска атмосфера. Затова не беше никаква изненада, че получихме не само разрешение, а и пълно съдействие, да направим едно малко тържество там. Занесохме шаренийки за еднократна употреба, лека почерпка и огромната торта, предназначена да стигне за 30-ината "колежки" на нашата рожденичка.




Макар и кратко, и съвсем импровизирано, тържеството беше страхотно мило и емоционално, а след края му, когато момиченцата от нашата група си тръгнаха и ние поразчистихме, какичките от старшата група танцуваха специално за нашето ужасно развълнувано семейство, преди да продължат с работата си.

После вкъщи отворихме шампанско и преядохме с предварително поръчаното за случая китайско :)
Както изглежда, обаче, преди края на месеца по същия повод ще се изядат още няколко торти. Може би и за това ще стане дума...
А засега ще кажа само:

БЪДИ ЩАСТЛИВА, РАДОСТ НА МОЯ ЖИВОТ!

3 коментара:

  1. Честит празник на принцесата!
    Пожелавам и много здраве и нека желанието да танцува и да търси красотата никога не я напуска!

    ОтговорИзтриване
  2. :D Да живеят принцесата и кралицата!
    Здраве, щастие и успехи! :)

    ОтговорИзтриване