понеделник, 26 декември 2011 г.

Вместо Коледен поздрав - торта BMW!

Честито Рождество!
На патерици е, но поне имам доказателство, че живея предимно в реалността, а не във виртуалността. Това е добра новина за празника, според мен :)
И понеже не съм подготвена със специална Коледна публикация, ще се "отчета" с наличното - една торта, с която имам повод да се гордея (малко). Знайно е, че кулинарията не е моята стихия. Но ето, че пак ще пиша за храна, и то - отново торта! Самата рецепта не е за разправяне, че е с готови блатове, крем и глазура, но видът! Ах, видът...
Моят брат, който понастоящем живее в чужбина, от скоро е горд собственик на раздрънкано БМВ, чиято покупка съпреживяхме - макар и от разстояние, във всеки един миг. Когато най-после имахме сделка, в резултат от един последен майтап, той пожела торта БМВ. И понеже си дойде за Коледа, а седмица по-рано беше рождения му ден, кака напрегна сетни сили и с малко помощ от всичко живо, спретна това:


Идеята за тази "сложна" декорация си беше моя, но признавам, че цялостното изпъленение всъщност беше на батко, който се оказа с по-здрави нерви :)

И като е реч за торти, ето още две:


/от един рожден ден, сместен между коледните купони, която ми се стори съвсем тематично да вместя тук - нали пак е кола//от едно от споменатите партита, което имаше и сериозен кулинарен елемент, където аз скромно се представих с единственото, което правя добре - кейка на баба ми/


За първи път в живота си пекох и сладки, набедени за коледни. Повечето прегорих, така че стават предимно за украса и миришат добре:


А това е виетнамски зелен чай с жасмин, армаган от получателя на тортата, озаглавила тази публикация:

/в компанията на едни особено успешни коледни меденки от магазина/

Няма коментари:

Публикуване на коментар