събота, 21 май 2011 г.

Книжки, книжки, ура!!!

Да речем, че сколасах да дам малък тласък на основната дейност.
Изрових от архива едни позабравени антики, които идеално могат да бъдат добавени към предишната серия. Едната даже се оказа на същото издателство. Тя е преразказана версия на Белоснежка и Червенорозка от Братя Грим. Не открих доказателство, но съм почти сигурна, че илюстрациите са на Вадим Лазаркевич.
И някаква лисича серия излезе наяве. Преразказани български народни приказки за надхитрени хитрани-лисани - класика в жанра :) Илюстрирани от Любен Кулелиев.

А сега една малка закачка, без публикуване на цялата книжка, защото е над 50 страници, от които картинки са по-малко от половината (!!!) За проявяващите интерес слагам кориците и страниците със "служебна" информация, защото са много показателни.
Тя доказва, че КК "Труд" не са открили топлата вода :) Разликата между това, което са чели нашите родители, и това, което четат нашите деца, е добре видна... Кой как я оценява, това е друга тема, която никак не е приказна...
Слончето Елмер не е сякаш особено популярно у нас, но точно този герой на Уолт Дисни имам аз в книжен вариант от 1943г. Част е от поредицата "Мики Маус разказва" на Библиотека "Евтини книжки" - с илюстрации от... Уолт Дисней, разбира се! :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар