петък, 28 юли 2017 г.

ГЪБАРКО (от Батко Златко)


Ето как дойде събуждането. Ходех на един курс. Рано сутрин подтичквах към метрото по установен маршрут, който минава край една книжна борса. Веднъж погледът ми спря за миг... върху "Гъбарко"! По-точно върху рисунката на Лазаркевич - точно в средата на витрината. Тичането бе веднага преустановено. Разгледах каквото можах, предвид ситуацията (беше още затворено), повъздишах по книгата - с твърда корица, добре запазена (нямам я) и следващите дни вече забавях ход край нея.

След по-малко от седмица с друга курсистка се заговорихме за деца и книги и о, Боже! - оказа се, че и тя е влюбена в старите издания на детските книжки и търси за малката си дъщеричка... "Гъбарко" с твърди корици! Как се разви нататък разговорът е ясно, скоро успях да се добера до борсата в работното й време, да спазаря по-добра цена и да притежавам това съкровище няколко дни, докато я доставя на получателката.
Книжката е сборник от "три приказки в стихове с картинки от художника Вадим Лазаркевич", две от които вече съм публикувала, така че снимах Гъбарко и... ето така дойде събуждането!
Цялата приказкаЦялата приказка
Няма коментари:

Публикуване на коментар