вторник, 27 ноември 2012 г.

ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ПИФ (адаптирана от френски)

Наскоро се заровихме в Интернет в търсене на нещо, свързано с комикси. Оттам аз се сетих за списанията PIF, а това ми напомни за 2 безценни мои притежания. Не помня откога не бях ги разглеждала, а щерката твърди, че ги е чела. Ако е вярно - браво на детето!Та така, тя не прояви особен интерес към носталгичните ми трепети, но аз ги прочетох с удоволствие и си спомних колко много ги обичах. Прелиствани са стотици пъти още преди да се науча да чета, а още толкова след това. И си личи. Даже на тази липсва задната корица, което означава невъзстановима загуба на 2 прекрасни рисунки...
И като е дума за рисунките... Те ще да са ключ към страстната ми обич към Пиф и почти пълното ми безразличие към PIF - въпреки дългогодишните ежемесечни доставки от чичо ми и уроците по френски... Т.е. тук илюстрациите са на Сутеев :) Оригиналът нищо не струва пред неговата работа!
И друг път съм споменавала, че съм му станала фен далеч преди да осъзная ролята му. И сега за пореден път си го доказах.
Снимките ми не са повод за гордост, но нямам сили да ги повторя. А сега, дами и господа, моля, посрещнете с аплодисменти Пиф!1 коментар: